Zalm teriyaki

Benodigdheden

  • 2 stukken zalmfilet
  • op de huid
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 5 el sojasaus (Go-Tan)
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl maizena

Bereidingswijze

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Meng voor de teriyakisaus 5 el sojasaus met 1 el sesamolie, 1 flinke tl vloeibare honing, 1 tl maizena en 1 geperste teen knoflook.
  • Snijd 2-3 stengels lente-ui in smalle ringetjes. Halveer ook alvast 4 schijfjes citroen.
  • Vouw van aluminiumfolie een bakje rondom de zalmmoot. Verdeel de teriyaki marinade over de twee pakketjes en plaats aan beide zijden de citroenschijfjes. Verdeel de lente-ui over het geheel en vouw het pakketje dicht.
  • Plaats de zalmpakketjes 12-15 minuten in de oven. Maak daarna het folie open en plaats nog circa 5 minuten terug. Serveer direct.