rood fruit naar keuze (aardbei, framboos, braam, blauwe bes …)
Mascarponeroom
125 ml slagroom
2 eetlepels vanillesuiker
250 gram mascarpone
optioneel: poedersuiker naar smaak
Bereidingswijze
Klop de eiwitten met de suiker en het citroensap stijf. Voeg de poedersuiker en maïzena toe en spatel (of mix) deze rustig door het schuim. Niet te hard of lang, daar wordt je schuim minder luchtig van en is dan niet goed te vormen.
Verdeel het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in 8 hoopjes. Met een lepel kun je ze eventueel iets ronder maken. Maak er ook een kuiltje in, dat is straks handig met vullen.
Bak de pavlova’s in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Ondertussen kun je de mascarponeroom alvast volgens recept maken, voeg hier de lemon curd aan toe om op smaak te brengen. Spatel het er rustig (en niet te lang) doorheen, je wilt voorkomen dat de de room te dun wordt. Het is niet erg als je nog wat stukjes lemon curd ziet.
Wanneer de pavlova’s klaar en afgekoeld zijn, kun je verder. Bedek ze met de citroen-mascarponeroom en smeer een beetje gelijkmatig uit. Daarna hoef je alleen nog maar het fruit over de pavlova’s te verdelen. Evt. een blaadje munt en wat poedersuiker erop en smullen maar!
Mascarponeroom
Doe de slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom.
Mix eerst op een lage stand tot de mascarpone is opgenomen en niet voor klonten zorgt.
Mix daarna op hoge snelheid tot het mengsel stijf is. Breng eventueel verder op smaak met wat poedersuiker als je een wat zoetere room wilt hebben.
Zet de mascarponeroom in de koelkast tot je deze nodig hebt.